Notícies

Publicat: 10/11/2017

Hospital Clínic, 14 i 15 de decembre de 2017.

Publicat: 31/10/2017

Cardona, 16-17 de desembre de 2017

Publicat: 03/10/2017
El 100º Curso de la Escuela de Patología Digestiva, tindrà lloc a Barcelona del 22 al 24 de novembre de 2017.

Adjunt, trobareu l'enllaç d'inscripcion i el programa definitiu:
Publicat: 19/09/2017

El curs, adreçat a cirurgians i digestòlegs especialistes o en formació, té com a objectiu general formar en les tècniques mínimament invasives, amb especial interès en les malalties digestives des d'una vessant diagnòstica i intervencionista mínimament invasiva.
El seu disseny mixt mèdic i quirúrgic és inèdit i enriquidor, ja que permet que uns especialistes aprenguin dels altres. També es mixt el seu format, a la vegada teòric i pràctic: no només busca formar en coneixements actualitzats als alumnes mitjançant sessions presencials i on-line, sinó que els aportarà habilitats tècniques específiques gràcies a les pràctiques de cirurgia i endoscòpia experimental al laboratori animal.
En aquesta segona edició, el curs està dedicat al diagnòstic i el tractament de les patologies del esòfag i estómac. Les tres futures edicions es dedicaran a la patologia hepato- bilio-pancreàtica, obesitat mòrbida i colo-proctologia, respectivament.
La part teòrica d'aquesta segona edició del curs està desglossada en cinc blocs temàtics: Refluxe gastro-esofàgic i esòfag de Barrett, Acalàsia, Diverticles esofàgics, Neoplàsia gàstrica i Neolàsia esofàgica. La part pràctica del curs tindrà lloc al Centre d'experimentació CREBA (IRB Lleida. Av. Rovira Roure 80. 25198 Lleida). La pràctica supervisada amb animals facilitarà als alumnes coneixements pràctics en endoscòpia i cirurgia laparoscòpica.
El curs està reconegut amb 6 crèdits ECTS per la Universitat de Girona -UDG, la Universitat de Lleida -UDL, la Universitat Rovira i Virgili -URV, la Universitat Autònoma de Barcelona -UAB, i la Universitat Internacional de Catalunya -UIC.

Publicat: 24/07/2017

Ofert per la UB, sota la Direcció del Dr. Ginés i Dra. Mariño (Servei d’Hepatologia, Hospital Clínic), per als metges que estiguin interessats en l’Hepatologia tant des d'un punt de vista clínic com d'investigació.


Resulta una bona alternativa per als especialistes que acaben la residència, aportant formació addicional en Hepatologia i dotant-los d'eines i coneixement per a la investigació.


El Màster consta de 60 crèdits = 36 d’obligatoris (18 de comuns, en referència a la metodologia de recerca; i 18 de projecte final de màster) + 24 d'especialitat.

Un cop cursats els 18 crèdits comuns, els alumnes poden triar l'especialitat en què estiguin interessats (en aquest cas la de Malalties Hepàtiques).

En última instància tots els alumnes hauran de realitzar un Treball Final de Màster (18 crèdits).


L'organigrama del curs està pensat perquè la seva realització es pugui compatibilitzar al màxim amb la tasca assistencial i de recerca en altres centres.

Per a contacte: vberckel@clinic.cat

Publicat: 10/07/2017

Benvolguts/des socis i sòcies,

Des de la secretaria tècnica de la Societat, us fem arribar la resposta del Dr. González Huix davant del comunicat que ha fet públic el sindicat de metges de Catalunya.

Esperem que sigui del vostre interès.

Junta Directiva

 

Publicat: 07/02/2017

Del 23 de febrer de 2017 al 24 de gener de 2018