Salutació


Benvolgudes i benvolguts,

Un any més, ja tenim el congrés català amb nosaltres!

És per nosaltres una especial satisfacció poder convidar-vos al XXXII Congrés de la Societat Catalana de Digestologia que se celebrarà presencialment del 26 al 28 de gener de 2023 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Hem recuperat les dates habituals per la saturació de congressos que hi ha al mes de juny i perquè fer-ho al gener, ens permet començar l’any amb il.lusió veient el nivell de la Digestologia a Catalunya. Per sort aquest any podem seguir amb el format presencial, que dona més caliu i creiem que transmet més força al nostre congrés, punt de trobada anual de tots els digestòlegs de Catalunya.

Ens agradaria, abans de presentar el Congrés fer un petit repàs d’un any especial.

Com era d’esperar en la recuperació del format presencial, el congrés de Girona va tenir un èxit notable amb un alt nivell científic i una gran participació. Voldríem agrair l’ajut inestimable de l’Acadèmia en l’organització, el ferm suport dels patrocinadors de la Societat i la participació activa dels socis que ens ha permès mantenir les activitats científiques de la Societat en un període molt difícil.

En segon lloc, voldríem destacar que l’adopció d’un format no presencial ha donat nova vida a les sessions científiques de la Societat. Per tant, hem optat per mantenir aquesta modalitat. En aquest sentit, voldríem agrair al comitè científic, als moderadors i els ponents el seu esforç per elaborar unes sessions d’un molt alt nivell científic.

Finalment, ens agradaria celebrar ja la graduació de la segona promoció de residents del Màster de Malalties Digestives. Aquesta festa la farem coincidir amb la benvinguda als nous residents que enguany començaran el Màster. Agrair als professors la seva feina docent, als patrocinadors el seu suport, sense el que el Màster no seria possible i a la Dra. Maria Esteve i el Dr. Xavier Calvet la seva dedicació incansable, sense la que aquest ambiciós projecte docent no hagués estat possible.

Referent al Congrés, des de la Junta, el Comitè Científic i el Comitè de Docència de la Societat, hem intentat elaborar un programa atractiu per a tots vosaltres, reunint les millors aportacions en Gastroenterologia, Hepatologia i Endoscòpia. Com sempre, podrem conèixer, de primera mà, la recerca més puntera que s’ha fet a Catalunya. Mantindrem la divisió dels pòsters en dues sessions, separant-los per pòsters de recerca bàsica (dijous, coincidint amb el Curs en Investigació Bàsica i Translacional) i pòsters de recerca clínica, tant de Gastroenterologia com Hepatologia i Endoscòpia (divendres, amb més afluència de participants de perfil clínic). També mantindrem el mateix nombre de Simposis que el 2022, una iniciativa que ha permès potenciar les activitats docents i de recerca de la nostra Societat.

Mantindrem a més les activitats habituals, incloent-hi el 28è Curs de Formació en Digestologia i les dues activitats que ja s’han consolidat com activitats formatives essencials del congrés: el 8è Taller Videofòrum d’Endoscòpia, i el 8è Curs en Investigació Bàsica i Translacional en Digestologia. També disposarem de sessions per a la presentació dels nous documents de posicionament i l'estat actual dels plans estratègics de la Societat. Totes aquestes activitats il·lustren la fortalesa que té la Digestologia a casa nostra en el moment actual.

Com en anteriors edicions, invertirem una part important del pressupost en finançar la participació d’aquells metges residents, becaris i investigadors bàsics no metges, que siguin socis de la Societat i primers signants de comunicacions, pel valor afegit que aporten al congrés i la dificultat que tenen per a obtenir patrocini.

Com sempre, també podrem gaudir del tradicional sopar amb la participació de la gran majoria de digestòlegs de casa nostra.

Us esperem a Tarragona,

Àngels Escorsell
Presidenta de la Societat Catalana de Digestologia.

Falten...

Dates d'interès
13 de desembre de 2022
Límit inscripcions (Quota reduïda).
18 de gener de 2023
Límit inscripcions. (Quota general)
Seu
PALAU DE CONGRESSOS DE TARRAGONA
PALAU DE CONGRESSOS DE TARRAGONA
Arquitecte Rovira, 2
43001 Tarragona
Tel. (+34) 977 24 55 77
info@palautarragona.com
Com arribar-hi

El Palau es troba al mateix centre de Tarragona, ciutat reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat. La ciutat, caracteritzada per la seva obertura al Mediterrani, compta amb una àmplia oferta hotelera, lúdica i cultural. Així doncs, El Palau, gràcies a les qualitats de la ciutat en què es troba i a que és un edifici singular, que reuneix història i tecnologia en les seves instal·lacions, és la millor opció per celebrar tot tipus d’esdeveniments. El seu equip, que destaca per l’excel·lència en el servei i la seva experiència i professionalitat, farà que el seu acte no deixi indiferents als seus convidats.