Presentació

Benvolguts amics,

La Junta Directiva de la Societat Catalana de Digestologia té el plaer de convidar a tots els socis i interessats en la Patologia Hepàtica i Digestiva a participar en el XVIII Congrés de la nostra Societat. En aquesta edició el celebrarem  a l’Hotel Blaumar de Blanes (Girona), els dies 29, 30 i  31 de gener  del 2009.

El Congres començarà amb el XIV Curs de Postgrau, dirigit per la Dra. Montserrat Andreu, vicepresidenta de la Societat en el Curs Acadèmic anterior. Portarà per títol: “Controvèrsies en Gastroenterologia i Hepatologia”, on es seleccionen temes d´interès tant en hepatologia com en gastroenterologia i es posen a debat. Sense cap dubte, aquestes ponències ens permetran  actualitzar els nous coneixements que s’han adquirit en els darrers anys, valorant tant els aspectes positius com negatius de temes controvertits a la literatura.

En els dos dies següents, continuarà el congrés amb 4 sessions de Comunicacions Orals, una serà considerada Sessió Plenària amb selecció de les millors comunicacions rebudes, d’acord amb la valoració del Comitè Científic de la Societat,  una Sessió de Pòsters amb discussió de tots el pòsters presentats per experts en cada àrea i un altre Sessió de presentació dels millors Pòsters escollits pel Comitè Científic, que serà dirigida per la Dra.  Esther Garcia Planella.

Intercalat entre les Sessions gaudirem de dos Simposis, un amb el tema “Hepatitis crònica C en la pràctica clínica diària”, dirigit pel Dr. Ramon Planas Vila i l’altre amb el tema “Malalties greus del budell prim”, dirigit per la Dra. Anna Accarino Garaventa.

Voldríem ressaltar l’alta participació rebuda en tots els camps de la especialitat durant els últims anys, lo qual fa que s’incrementi l’interès en la formació continuada que és tan necessària i objectiu primordial de la nostra Societat.

La Junta Directiva de la Societat Catalana de Digestologia espera una participació massiva en totes les sessions i que el Congrés de la Societat Catalana de Digestologia sigui un any més de gran utilitat, de col·laboració i de intercanvi d’idees entre els especialistes del nostre país.

Us esperem a tots a Blanes!!

 

Dr. Carlos Guarner
President S.C. Digestologia